Sayfalar

10 Şubat 2013 Pazar

Ucuz Akvaryum

Ucuz Akvaryum

   Eğer bir ürün ya da eğlenceye dayalı herhangi bir hizmet, insanlar tarafından oldukça fazla ilgi görüyorsa, doğal olarak onun maddi fiyatlandırmasında da birtakım esnemeler görülebilmektedir, bu hayatın daha öznel bir söylemle belirtmek gerekirse; ticaretin doğasında vardır. İnsanlar neye çok ilgi gösteriyorlar, hangi üründen evlerinde, iş yerlerinde ya da çeşitli yerlerde çok sayıda bulunduruyorlarsa hem o ürünün çok farklı şekillerde modelleri, hem de değişik aralıklarla fiyat yapılandırmaları görülmektedir. Bu durumun bu şekilde farklılıklar göstererek karşımıza birbirinden çok farklı şekillerde gelmesinin temel nedeni, hiç şüphesiz söyleyebiliriz ki, insanlardaki para harcama alışkanlığından gelmektedir. Beğenilen ya da başka birinde görülen ürün ya da hizmete maddi fiyatı ayırt edilmeksizin, ucuz ya da pahalı olarak sahip olunmak istenir. Bu herkes için aynen bu şekilde cereyan eder.



   Kendimiz için ya da çevremizdeki sevdiğimiz ve saygı gösterdiğimiz insanlar için sürekli çeşitli harcamalar yaparız. Bunun yanı sıra, para harcanacak daha birçok alan bulunmaktadır. Bu alanları da, eğlence, sağlık ya da benzeri gibi birçok kategoriye ayırmamız mümkündür. En çok da bizi eğlendirecek, huzur bulmamızı sağlayacak yani kısaca ruhi olarak rahatlamamızı sağlayacak şeylere verdiğimiz önem ve bu önemle paralel olarak yaptığımız harcamalar da o derece fazladır. Bu gerekli harcamaların dışında insanların hobi olarak yaptığı aslında hobiden ziyade bir tutku ya da alışkanlıklar çevresinde yaptığı alışkanlıkların en başlarında akvaryum balıkçılığı gelmektedir. Her girdiğimiz on evden bir tanesinde kesinlikle bir akvaryumla karşılaşma şansımız bulunmaktadır. Kullanım yüzdesine göre bu durum bu şekildedir. Bu derece çok kişi kullandığı için de akvaryum fiyatlarında azlı çoklu bir takım fiyatlar görmemiz de kaçınılmazdır. Gelir eşitsizliği de göz önünde bulundurulduğu zaman, çok gösterişli olan pahalı akvaryumların yerine ucuz akvaryum çeşitleri insanlar tarafından çok daha fazla tercih edilmektedir.

   Ucuz akvaryum modelleri, genellikle bu hobiye ilk başlamış kişiler tarafından kullanılan ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır. Düşünecek olursak esasında en mantıklısı da budur; hem fiyat olarak çok uygun olmaktadır hem de bu alanda profesyonel olma için iyi bir başlangıç olarak kabul etmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder