Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Oktay Usta

Oktay Usta

   Eğer görsel medyayı inceleyecek olursak binlerce çeşit kanal ile insanların ilgi alanına en çok hitap eden yapıtların adeta birbirleriyle yarış halinde olduklarını görebiliriz. Tüm dünyada yayın yapmakta olan sayısız kanal ve bu kanalın yayın akışına koyduğu her çeşitten dizi, film, program ya da benzeri gibi bir takım yapımlar bulunmaktadır. Bu tür izlenimler elbette her ülkenin gündemine, ilgi alanlarına, kültürlerine ve daha birçok konuya göre farklılık göstermektedir. Örneğin Avrupa'dan herhangi bir ülkenin televizyon yapımlarını incelesek sonra da kendi ülkemizde yapılmış olan televizyon yapımlarına baksak arada dağlar kadar fark olduğunu görebiliriz.




   Ülkemizde insanların tercih ettikleri yapılar belli başlı kategorilere ayrılır. Öyle çok fazla detaydan bahsetmeye gerek yoktur. Sabahtan akşam saatlerine kadar gündüz kuşağı adı altında bayanların ilgisini çeken ve ev ya da yemek işlerinde oldukça yararlı programlar olurken bu kuşağı ana haber bülteni ve son olarak dizi ya da filmler takip etmektedir. Bu televizyon yapımlarında en çok dikkat çekeni ve en fazla raiting alanı hiç şüphesiz ki yemek programları olmaktadır. Çünkü bayan izleyiciler bu konuya çok önem verirler ve olabildiğince fazla yemek tarifi öğrenmeye özen gösterirler. Gündüz kuşağında yayın yapan ve bu özellikleri taşıyan kanalları incelediğimizde karşımıza sayısız yapım gelmektedir. Fakat doğal olarak hepsi aynı izleyici potansiyeline ulaşamaz. Bu şekilde izleyiciyi ekran başına kilitleyen pek fazla yemek programı yoktur.

   Bu konuda verebileceğimiz en güzel örnek Samanyolu televizyon kanalının Yeşil Elma programının Oktay Ustası olacaktır. Yıllardır sempatik tavırları ve vermiş olduğu birbirinden farklı yemek tarifleriyle büyüklü küçüklü herkesin ilgisini kazanan Oktay Usta, bu işi en iyi yapan kişilerin başında gelmektedir. Yıllardır ekrana gelen farklı aşçıların sunmuş olduğu ve pek bir varlık gösteremeyen programların aksine Yeşil Elma, Oktay Usta faktörüyle yılların biriktirdiği müşteri potansiyelini her yeni tarifte biraz daha arttırarak yoluna devam etmektedir. Bu şekilde televizyon programının yanı sıra sosyal medyadaki hesaplarından ve internet sitelerinden de Oktay Usta'ya ulaşılabilmektedir. Yine bu konuya önem veren kişilerin işine çok yarayacak, Oktay Usta'nın kaleminden çıkmış olan yemek tarif kitapları hem birçok kitapçıda bulunmakta hem de program sırasında Türkiye'nin dört bir yanına hediye olarak gönderilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder