Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

En Yeni Moda

En Yeni Moda

   Hayatımızda çok önem verdiğimiz konular vardır. Onlar yapılan planlarda hep öncelikli sırayı alır. Öncelikle barınma olmak üzere, beslenme, giyinme ve benzeri gibi ihtiyaçlar yaşamın olmazsa olmazları arasındadır. Bu ihtiyaçlarımıza göz gezdirecek olursak, beslenme ve barınmayı ayrı bir kefeye giyinmeyi çok daha ayrı bir kefeye koymamız gerekir. Çünkü her ne kadar temel ihtiyaç olarak bahsetmiş olsak da iki grup arasında bir takım farklılıklar bulunmaktadır. Barınma ve beslenmenin önem çıtası giyinme ihtiyacına göre bir seviye daha yüksekte bulunmaktadır. Bunun sebebi olarak da barınmadan ve düzenli olarak beslenemeden yaşayamayacağımızı ama bir şekilde üzerimize giyecek bir şeyler bulup onu uzunca zaman boyunca giyebileceğimizi gösterebiliriz. Bu yüzden giyinme ihtiyacını daha özel bir ihtiyaç olarak nitelendirmemiz yanlış olmaz. Tabii ki yapmış olduğumuz bu saptamalar karşımıza gelebilecek en kötü durumdan yola çıkarak meydana getirilmiştir. Genel olarak böyle bir durumla karşılaşmalar pek olmamaktadır. Dünyanın gelişen teknolojisi ve yaşam refahı bölgesel olarak artışlar gösterdikçe insanlar giyinmelerine, görünümlerine büyük özen göstermektedir. Zaten güzel görünmek insanlar için oldukça hassas bir konudur.






   Bir de bu durumun çeşitli görsel medyalarca, reklamlarca en yeni moda ürünleri gibi nitelemelerle göz içine sokulması ilgiyi çok daha farklı bir seviyeye taşıma yolunda oldukça önemli bir etkendir. Bunun yanı sıra her zaman göz önünde bulunan oluşumlarda da karşımıza en yeni moda ürünü olarak tanıtılan ürünler gelebilmektedir. Bir örnek verecek olursak her hafta milyonlarca kişi tarafından soluksuz olarak izlenen bir dizideki kullanılan ve özel olarak reklamı yapılan giyim ürünleri, birden ticari bir potansiyele dönüşür. İnternette, televizyonlarda ve çeşitli birçok mağazada o ürünü en yeni moda ibaresiyle görürüz. Genel olarak böyle bir yapıya sahip olan ürünler, yapılmış olan reklamların da etkisiyle geniş kitlelere ulaşmaktadır. Bir de bu şekilde reklam edilmeden en yeni moda grubuna dahil olmayı başaran ürünler bulunmaktadır.

   Böyle ürünler de genel olarak farklılık arayan insanların tam da aramış olduğu özellikleri piyasaya sürerek bir patlama yaşarlar. Bu şekilde pek fazla reklamı olmadan en yeni moda kategorine dahil olmuş ürün gruplarını incelediğimiz zaman karşımıza en başta bay ve bayan iç giyim ürünlerindeki farklı çizgiler gelmektedir. Bu farklı etkenlerden dolayı da moda ürünleri sürekli yenilenmekte, her oluşumda dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder