Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

En Son moda

En Son moda

   İnsanlık tarihinde giyinmenin sahip olduğu önemi irdelediniz mi hiç? Esasında ne kadar da önemsiz bir konu gibi duruyor öyle değil mi? Her gün farklı bir şeyler giyiyoruz ya da çıkartıyoruz; öte yandan günlük binlerce yeni kıyafet piyasaya girerken, yine binlercesi de eskiyip atılıyor. Temel bir besin maddesi gibi, ekmek gibi, su gibi hayatımızın sürekli içinde olan giyinme ihtiyacını düşünmediğimiz bir an olabilir mi? En mahrem yerlerden bir tanesi olarak gösterebileceğimiz evlerde bile giyinme ihtiyacı insanın içinde olan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayatımızda böyle inanılmaz büyük bir öneme sahip olan bu durum üzerinden yapılan ticari çalışmaların, oluşan dev sektörün varlığını doğal bulmak gerekmektedir. Çünkü insanlar biraz önce de söylediğimiz gibi hayatlarının her anında giyinmeye muhtaçtır.







   Durum bu şekilde olunca da insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına her gün binlerce çeşit modele sahip giyim ürünleri raflarda yerini almaktadır. Bu piyasa çok ayrıntılı bir şekilde incelendiği zaman giyim sektöründe oluşmuş olan potansiyelin belki normal ihtiyaçların çok ama çok üzerinde olduğu düşünülebilir; esasında bu konuda doğruluk payı yok değildir. Adını bile bilmediğimiz kıyafetler üretilmekte, görünüşü oldukça farklı olan giyim ürünlerin birileri tarafından sürekli olarak giyilmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda da oluşmuş olan bu ürün yelpazesinin insanların ihtiyacını karşılamaktan çok farklı bir boyuta doğru dönüştüğü düşünülebilir. Bu durumun oluşmasında en büyük etken aslında insanın içinde yatmaktır. Beğenilme arzusu içi sürekli kemiren bir duygu olduğu için doğal olarak da her zaman farklı arayışlar içinde olunur. 

   Talep olduğu için de doğal olarak üretimler tüm hızıyla devam eder. Bir de bu olaya moda kavramı eklendiği zaman artık çok güçlü bir oluşumla karşı karşıya oluruz. Bu olayda en son moda takip edilmek mecburiyetindedir. En son moda olarak piyasaya sürülen bu tür giyim ürünleri, zaman zaman önceki elbise daha birkaç kez bile giyilmeden yenisinin alınmasına zemin hazırlamaktadır. En son moda ürünlerin bu şekilde ürün kullanımı düzensizleştirmek gibi eksileri olsa da, her geçen gün gün zevk dünyası ve teknolojiyle ortaya çıkan ürünlerin insanın gözünü kamaştırdığı gerçeği değiştirilemez. Bu sebeplerden dolayı başkalarına görünüşlerine özen gösteren kişilerin, maddi gücü de yeterliyse en son moda konusunu sürekli olarak takip etmeleri görünüm konusunda onlara oldukça çok artı değer katacaktır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder