Sayfalar

8 Şubat 2013 Cuma

Dolphin Akvaryum

Dolphin Akvaryum

   Ülkemizde birçok akvaryum üretim sektörüne girmiş olan büyüklü küçüklü firma bulunmaktadır. Bu firmaların yapıları incelendiği zaman hepsinin farklı bir noktada uzmanlaştığını ve o noktaya önem veren kitlelere hitap ettiğini görmekteyiz. Kimi firmalar standart boyutlara sahip olan akvaryumlara sahip bir üretim yapısına sahipken, görselliği ikinci plana atıp sağlamlığa ve kolay kullanıma önem verirken; kimi firmalar da bu hobiyi en üst basamaklara çıkartmayı hedefleyip akvaryumların sadece ev ya da iş yerlerinde yani özel yerlerde kullanılmasının yanı sıra, her yere uyacak tasarımlarla bu ürünlerinin kullanımını arttırmayı amaç edinmişlerdir. Bahsettiğimiz bu özelliklere uyan firma sayısı ne yazık ki pek de fazla değildir. 



   Daha çok ticari amaç güdülerek yapılan üretimler karşımıza çıkmaktadır. Akvaryumların kullanımını arttırmayı, balık hobisini en üst seviyeye çekmeyi hedefleyen firmaların sayısı oldukça azdır. Zaten bir markanın üretim modelleri, referansları gibi durumlar incelendiği zaman bu zihniyet açıkça ortaya çıkmaktadır. Böyle firmalara göz gezdirecek olursak, gerek dana önceki iş anlayışı ve yaptığı üretimleriyle, gerek de misyonlarına uygun hareket eden kişilere verdiği desteklerle karşımıza gelen büyük firmalar bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinen ve çizgisini en iyi şekilde koruyanlardan bir tanesi de, Dolphin Akvaryum olmaktadır.



   Dolphin akvaryum; o zamanlarda yaygın olarak cam akvaryumların üretiminin yerine plastik akvaryum üretimini benimseyerek önemli bir adım atmayı başarmıştır. Plastik akvaryum modellerinin seri üretimiyle o dönemlerde görülen akvaryum arayışına büyü ölçüde cevap verilmiştir ve başta İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir gibi iller olmak üzere tüm Türkiye’ye dağıtıma başlamıştır. Standart görünümde olan akvaryumların yerine çok farklı görünümlere yönelen Dolphin, bu hareketiyle birçok kesimin ilgisini görmüştür. Sadece evde, iş yerinde değil, cafelerde, restoranlarda ve benzeri gibi daha birçok yerde akvaryum kullanımını tetikleyen firma, bu noktada da önemli bir görev üstlenmiştir. Bunların yanı sıra, özel yapımıyla kendi kendini temizleyebilen akvaryum setleri üreten firma, bu yeniliğiyle de birçok petshop ve tarzı mağazalar tarafından ilgi görmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder