Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Aşk Sözleri

Aşk Sözleri

   İnsanların birbirleri ile olan etkileşimlerinde şüphesiz ki en önemli rolü dilin nasıl kullanıldığı konusu üstlenmektedir. Söylenecek bir söz yıllarca sürecek mutlu bir birlikteliğin, aşkın başlangıcı olabilecek güce sahipken; yine ağızdan bilinçsizce, yanlış anlamda çıkacak bir kelime böyle bir aşkın daha başlamadan bitmesine yol açabilir. Bunun için de diyalogların nasıl gerçekleştiğinin, hangi zamanda söylendiğinin ve en önemlisi hangi sözün söylendiğinin bu tür konularda hayati önemi bulunmaktadır. Dilin gücü bunlarla da kısıtlı kalmaz. Yani sadece biriyle beraber olmak için dil kullanımını düşünmek yanlış olur. Çünkü insanların birilerinden güzel sözler duymaya her zaman ihtiyacı vardır. Bu aşk sözleri eğer sadece belirli bir döneme yayılırsa o zaman problemlerin doğması, geçimsizlik kaçınılmaz bir durum olacaktır.





   Genelde bu süreçte karşılaşılan süreç, özellikle de erkeklerin bu durumu kendilerine uygun görmemeleridir. Romantiklik gibi bir kavramı kendisine yakıştırmayan bunun yüzünden de hiçbir iltifatta bulunmayan, karısının kulağına hiçbir aşk sözü fısıldamayan sayısız erkek bulunmaktadır. Oysaki bunun erkek olmayla, adamlıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Tam tersine karısını mutlu etmek, onun hoşuna gidecek sözleri söylemek adamlığın ta kendisidir. Bu sebeplerden dolayı özellikle de Türk erkeklerindeki bu vahim zihniyetin acil olarak değişmesi gerekmektedir. Sonrasında her şeyin çok değiştiğini, geçimsizlik ve kavgaların azaldığını, buna bağlı olarak aldatma ve boşanma olaylarının da ciddi bir oranda düşüşe uğradığı gözlemlenecektir. Ortada sevgi ve karşılıklı saygı olduğu zaman her şeyin çok daha güçlü olacağını, aşkın ömür boyu süreceğini unutmamak gerek. Bunların yanı sıra aynı durumun bayanlar için de belli ölçülerde geçerli olduğunu söylemeden geçemeyiz.

   Tüm bu konulardan daha az önemi olan bir durum daha vardır. Bunun sebebi ise asıl önemli olan zihniyet konusunun değiştiğini düşünmemizden geçmektedir. Eğer biri karşısındaki kişiye aşk sözleri söylemek isterse, fazla araştırma yapmasına gerek yoktur. Günümüzde internetin gücüyle türlü yazarların ve şairlerin birbirinden etkileyici aşk sözleri herkesin ulaşabileceği sitelerde paylaşıma açıktır. Karısını ya da kocasını mutlu etmek isteyen kişiye böyle aşk sözleri bulup söylemek kalmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder